Huntonit färdigmålade skivor rekommenderas av NAAF

Det är väl dokumenterat att dålig inomhusluft kan förvärra symtomen hos personer med astma, allergi eller annan överkänslighet. Förekomsten av dessa sjukdomar ökar, och forskning visar att orsakerna till den ökade överkänsligheten alltmer kan vara kopplade till miljöfaktorer utomhus och inomhus.

Personer med känd allergi eller känslighet kan också vara mer eller mindre känsliga för dålig inomhusluft. Därför behöver vi mer fokus på hur man kan säkerställa god luftkvalitet inomhus i byggnader, och hur vi kan förebygga sjukdom och förhindra at dom som redan är sjuka, inte får ökade hälsoproblem. (Källa NAAF.no).

Huntonit vägg- och takskivor med träfiberkärna är de enda färdigmålade skivorna som
recommanderas av Norges Astma- og Allergiforbund.

Huntonits skivor ger ingen emissioner och innehåller inga konstgjorda tillsatsmedel.

 

               

NAAF har etablerat flera styrelser och kommittéer med olika uppgifter för att säkerställa kvalitet på alla nivåer.Norges Astma- og Allergiforbund
NAAF är en organisation för personer med astma och allergier och räknar ca. 15 000 medlemmar. Föreningen har 30 anställda i administration och 10 anställda i NAAFs regioner i hela Norge. NAAF är indelat i 10 regioner och 63 lokalföreningar och har ett stort team över hela landet.

NAAF har egen hemsida för frågor och svar om luftkvalitet inomhus.